Sladoled

Znate li što je bitno kod pripreme vrhunskog sladoleda?

Točan slijed obrade sirovina, uz posebnu pažnju usmjerenu na ravnotežu između šećera, proteina i masnoća, preobražava sve u poznati specijalitet – sladoled.

U našem sladoledu otkrit ćete puni okus pomno odabranih sastojaka: svježeg mlijeka, maslaca, mliječnog vrhnja, jogurta, svježinu sezonskog voća te miris začina...

Mliječni sladoledi su kremasti sladoledi i mi ih izrađujemo od punomasnog mlijeka i vrhnja, maslaca, raznih šećera, lješnjaka, pistacija, čokolade, vanilije, jogurta te pasti i preljeva prirodnog porijekla. Dok voćne sladolede ili sorbet proizvodimo na bazi svježeg sezonskog voća, šećera i vode uz prirodne voćne paste, bez umjetnih bojila i aroma.

Kvaliteta našeg domaćeg sladoleda je neprestano kontrolirana: kontrolira se izbor odabranih sastojaka pogotovo svježeg punomasnog mlijeka hrvatskog porijekla. Sam tok izrade sladoleda je pod konstantnom samokontrolom sukladno planu koji je predviđen higijenskim HCCP normama. Osim toga tu je i Zavod za javno zdravstvo koji periodično kontrolira gotov sladoled i slastice, te čistoću aparature i alata.

Posebno nas veseli što naši gosti iz godine u godinu prate našu ponudu, te što su prepoznali posebnu kvalitetu koju ima samo domaći sladoled tzv. gelato artigianale i to u pogledu korištenja izvornih sirovina, superiornih sastojaka i originalnih receptura. Sama ručna izrada bazirana je na svakodnevno svježem proizvodu koji uz kreativnost daje novu i veću vrijednost našem sladoledu.

Dakle, gdje možete kušati najljepši i najkvalitetniji sladoled? Pa naravno, na našoj terasi tijekom ljetnog perioda ili u pomno uređenom interijeru u „Centar caffe“-u u Umagu, u turističkom naselju Stella Maris ili autokampu Park Umag.